Beplantingsplan

Het beplantingsplan is een gedetailleerd schema met een overzicht van de soorten planten, hun specifieke kenmerken, onderhoudsadviezen en de aantallen die ingeplant moeten worden.

Het aanschaffen van planten is voor veel tuineigenaren een impulsaankoop. Je koopt in een tuincentrum wat er op dat moment goed en aantrekkelijk uitziet. Tuincentra spelen hier handig op in door planten die bloeien of op een andere manier de aandacht trekken als aanbieding te presenteren.

Maar planten zijn aan veranderingen onderhevig. Ze groeien en bloeien en geven door alle seizoenen heen een steeds wisselende aanblik.

Het komt dan ook maar al te vaak voor dat de gekozen plant of boom na verloop van tijd niet meer aan je verwachting voldoet.

Het beplantingsplan van De Goede Tuinen bestaat uit een plattegrond op schaal, met daarop aangegeven de planten(groepen) gecodeerd met cijfers en letters. De bijbehorende plantlijst geeft het vak, nummer, aantal, Latijnse en Nederlandse naam, planttijd, bloeiperiode, snoeitijd en specifiek onderhoud per plant weer.

Om zelf de beplanting te kunnen onderhouden is een beschrijving per seizoen toegevoegd.

Bel ons