Inventarisatie

Om tot het schetsontwerp te komen moet er van tevoren over allerlei zaken goed nagedacht worden. Dat doen we samen aan de hand van een inventarisatielijst.

Wij maken foto’s van uw tuin, huis en omgeving om het totaalbeeld tijdens de ontwerpfase terug te kunnen zien. De plattegrond op schaal van uw woning en van het perceel zijn daarbij onmisbaar.

We bespreken uw wensen en eisen, waarbij we rekening houden met de functie die de toekomstige tuin straks gaat vervullen (recreatief, representatief, onderhoudsarm, kindvriendelijk etc.). Naast functie is ook de te creëren sfeer of uitstraling van groot belang. Wij luisteren dus goed naar u.

Als al deze zaken zijn geïnventariseerd kunnen we na het verstrekken van de opdracht verder met de volgende stap, het maken van een schetsontwerp. Voor de particuliere tuin letten we er bijvoorbeeld op waar de zitruimte komt ten opzichte van de zon, hoe het zicht is vanuit de woning en omgekeerd, waar een eventuele zandbak of vijver moet komen enzovoort.

Al deze zaken zijn van belang om te komen tot een goed ontwerp voor uw nieuwe tuin. Omdat een tuin lang mee moet is het van groot belang dat de zaken weloverwogen en stapsgewijs worden aangepakt.

Bel ons